Grønlands- og polareskimoforsker Knud Rasmussen har haft stor betydning for udforskningen af Grønland. De syv ekspeditioner, han tog initiativ til, har hver især givet et betydeligt videnskabeligt udbytte. I ekspeditionerne deltog flere andre videnskabsmænd, som indenfor deres individuelle fagområder bidrog til kortlægningen af Grønland. Det gælder på så forskellige felter som botanik, geologi, meteorologi, kartografi, etnografi og arkæologi.
Knud Rasmussens Hus Knud Rasmussen skrev flittigt mellem ekspeditionerne. Hans forfatterskab rummer både videnskabelige skrifter, rejseskildringer og oversættelser af inuitsagn, -eventyr og -sange. Knud Rasmussen tog selv initiativ til opførelsen af arbejds- og sommerhuset i bakkerne ved Spodsbjerg Fyr. Huset stod færdigt i 1917. Her planlagde han sine ekspeditioner, arbejdede på sine manuskripter, og her mødte han venner, forfattere og kollegaer.

I Nordsjælland, mellem Frederiksværk og Hundested, finder du en af Danmarks ældste økologiske landsbyer, Dyssekilde. I 1990 var her blot en kartoffelmark. I dag er vi et sprudlende samfund med 120 voksne og 60 børn i alderen 0-92 år.

Rundvisninger

Fra april til oktober er der guidede rundvisninger hver anden lørdag i lige uger kl. 11 fra p-pladsen. Det koster 50,- kroner og varer halvanden times tid. Du får set hele landsbyen, får en masse at vide om, hvordan husene er bygget og opvarmet, hvordan det hele startede og indblik i livet her i økolandsbyen.

© Hundested Havn 2014
Til Toppen